RECEPTY

Nejoblíbenější těsto na bublaninu/bábovku

Tohle těsto dělám nejčastěji na jakýkoliv ovocný koláč a bábovku. Je díky jogurtu krásně vláčné, voňavé a navíc hotové raz dva.

Suroviny:

• 3 bio vajíčka

• 150-200 g cukru (dávám půl množství erythritol a půl klasický/třtinový cukr)

• 200g bílého jogurtu

• 80g oleje

• 200g hladké mouky

• 1 prášek do pečiva

• špetka soli, kapka vanilkového aroma, 2 lžíce rumu

Postup:

Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.

Vajíčka vyšleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přimícháme jogurt, olej, rum a vanilku. Na závěr po částech vpracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.

Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme cca 30-45 minut (závisí na veliikosti formy a výšce těsta – propečenost zkoušíme špejlí).

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *