
Tohle těsto dělám nejčastěji na jakýkoliv ovocný koláč a bábovku. Je díky jogurtu krásně vláčné, voňavé a navíc hotové raz dva.
Suroviny:
• 3 bio vajíčka
• 150-200 g cukru (dávám půl množství erythritol a půl klasický/třtinový cukr)
• 200g bílého jogurtu
• 80g oleje
• 200g hladké mouky
• 1 prášek do pečiva
• špetka soli, kapka vanilkového aroma, 2 lžíce rumu
Postup:
Troubu si předehřejeme na 180 stupňů.
Vajíčka vyšleháme s cukrem a špetkou soli do světlé pěny. Přimícháme jogurt, olej, rum a vanilku. Na závěr po částech vpracujeme mouku smíchanou s práškem do pečiva.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme cca 30-45 minut (závisí na veliikosti formy a výšce těsta – propečenost zkoušíme špejlí).
